Tertúlia literària 3×3
El passat 25 d’octubre va tenir lloc una tertúlia literària a la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, de Sant Boi de Llobregat, amb la Núria Salán, la Carme Raichs i l’Amadeu Alemany com a autors convidats. Les seves últimes obres publicades són Quedem divendres?, Sucre i llimona i Gegants (amb Denominació d’Origen Santboiana), respectivament.
Els principals temes debatuts en la tertúlia, moderada per Mercè Sas, van versar sobre la professió d’escriptor, i sobre alguns detalls concrets de les esmentades publicacions. Carme Raichs, experimentada poetessa que va tenir ocasió de mostrar en aquesta ocasió una de les seves vessants, la del relat, menys coneguda pel públic, va poder aprofundir en la importància de l’excel · lència lingüística en el procés d’escriptura i en els aspectes emocionals de la concepció i composició literàries. Núria Salán va contribuir al debat desgranant els detalls del procés creatiu que va portar a terme per desenvolupar la seva última obra, en la qual el gènere epistolar actualitza la seva veu narrativa a la tecnologia del segle XXI sense descuidar els principals motius de la novel ·la canònica: una bona història i un transvasament sentimental eficient. Per la seva banda, Amadeu Alemany, va revelar diverses curiositats i anècdotes que va poder atresorar durant la sèrie d’entrevistes que va realitzar als seus “gegants” santboians, sumant així la seva experiència, des d’un punt de vista més vivencial de la creació literària, a la resta de veus del debat.
Després de les exposicions, es va iniciar un debat obert amb el públic assistent, entre el qual hi havia alguns companys de professió, com Vicente Corachán, autor d’Un cadáver para un detective, o Joan Massip, autor de Des de la meva realitat, tots dos amics personals dels autors convidats; i diverses personalitats de la localitat com Montserrat Mirabent (Regidora de Cultura) o Isabel Cobos (Casal de la Dona).
En definitiva, la tertúlia va permetre un acostament dels assistents a l’univers de l’escriptor i a la literatura entre bastidors, una experiència altament satisfactòria i que contribueix molt positivament a una necessària sensibilització del públic cap a aquest sector i cap a un ofici que no passa pels seus millors moments.